‘Het Gouden Festivalgeluk dat Pinkpop heet’

‘En wat ga jij doen 19-20-21 juni?

Het zou de 51-ste editie worden, er zou een indrukwekkende line-up te zien en te horen zijn en het zou voor menig Pinkpop-bezoeker opnieuw het jaarlijkse festival hoogtepunt zijn. Zou, zou, zou… want infiltrant Covid-19 zette een dikke streep door de rekening. Geen Pinkpop in 2020, en dat kwam aan. Ook bij fotografe Vera Claessen en journalist Wieneke Wennekes die al vanaf januari dit jaar druk bezig waren met een opwarmer voor het festival in de vorm van een terugblik in woord en beeld op de afgelopen vijftigste editie.  Met foto’s van en interviews met enthousiaste festivalbezoekers. Het opwarmertje werd een troostdocument. Toen bleek dat Pinkpop 2020 niet zou plaatsvinden besloten de initiatiefneemsters van deze reportage nóg een vraag voor te leggen aan de geïnterviewden en die luidde:  ‘Wat ga jij doen op 19, 20 en 21 juni’.  Een vraag die ook gesteld werd aan een aantal professioneel betrokkenen bij Pinkpop. Wat betekende voor hen een agenda waaruit Pinkpop geschrapt was. 
 
Het resultaat is een indrukwekkende online productie waarin foto’s en verhalen gebundeld werden onder de titel Het Gouden Festivalgeluk dat Pinkpop heet. Met ruim 50 foto’s van Pinkpoppubliek, waarvan 21 voorzien van een interview. Met verhalen en foto’s van Mainstage-manager Jules Thijssen, Mojo-directeur Rob Trommelen, 3FM dj’s Eva Kortman en Frank van der Lende, The Kik, aartsvader roze Pinkpophoedje Norbert Mirani en vanzelfsprekend ook met Mr. Pinkpop Jan Smeets.
 
“Het is een feelgood productie geworden”, aldus Wieneke Wennekes en Vera Claessen en deze kleurrijke  impressie van het echte festivalgeluk is te lezen op https://bit.ly/2XYHaym